Verkoopproces

Een nieuwbouwwoning kopen, hoe werkt dat?
Een woning kopen doe je niet iedere dag. Het zoeken en vinden van de juiste woning is leuk, maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Wij willen je daarom middels dit stappenplan informeren over het verkoopproces.
 • 1.
  Verkoop gestart

  De verkoop van de laatste woningen in Het Spaanse Leger is gestart. Alle informatie is op de website beschikbaar.

 • 2.
  Bekijk alle (beschikbare) woningen

  Bekijk alle beschikbare woningen en bekijk welke woning jouw ideale droomwoning is. De wijk Het Spaanse Leger is volop in ontwikkeling en de contouren van de wijk worden steeds beter zichtbaar. Je kunt echt al een goed beeld krijgen waar jouw woning straks gebouwd gaat worden en in welke wijk je komt te wonen.

 • 3.
  Nog vragen? Bel de makelaar

  Heb je nog vragen? De makelaar kan heel veel vragen beantwoorden. Ook als je twijfelt welke woning bij jouw situatie past kan hij je goed adviseren. Weet je nu welke woning jouw voorkeur heeft, neem dan vrijblijvend contact op met de makelaar om de mogelijkheden te bespreken.

 • 4.
  Inschrijven

  Voor dit project kan iedereen zich via het inschrijfformulier op de website inschrijven voor een van de nieuwbouwwoningen. Op dit formulier vul je jouw personalia, financiële haalbaarheid en overige informatie in en geef je de bouwnummers (maximaal 3)van jouw voorkeur aan.

  De deadline voor inschrijving is vrijdag 9 februari 2024, 12.00 uur.

 • 5.
  Toewijzing

  De toewijzing geschiedt door het projectteam op basis van gunning door de verkopende partijen. Heb je een woning toegewezen gekregen, dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Heb je géén woning toegewezen gekregen, dan ontvang je een bericht dat je op de reservelijst staat. De makelaar zal iedereen informeren in de week na de toewijzing.

 • 6.
  Het (aankoop)gesprek

  Tijdens dit eerste gesprek met de makelaar word je uitgebreid geïnformeerd over het vervolg van de aankoop van deze woning en ontvang je de contractstukken (met o.a. verkooptekeningen, technische omschrijving, informatie Woningborg, meer- minderwerk).

  Wat dan volgt, is het opstellen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het concept van de koop- en aannemingsovereenkomst met bijbehorende bijlagen ontvang je van de makelaar per e-mail. Na goedkeuring teken je (desgewenst op kantoor bij makelaar) de koop- en aannemingsovereenkomst. Na het tekenen van deze overeenkomst heb je twee maanden de gelegenheid de financiering voor de woning te regelen en kun je de afbouwopties bepalen.

 • 7.
  Hypotheek afsluiten

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Wij werken samen met een project hypotheekadviseur. Indien gewenst kan de makelaar jouw gegevens bij hen aanleveren voor een persoonlijk advies.

 • 8.
  Afspraak met de kopersbegeleider

  Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken; uitbouw mogelijkheden, keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven je de mogelijkheid om de woning naar je eigen smaak aan te passen. Om al deze wensen goed en op tijd te verwerken zal de kopersbegeleider van Lithos bouw & ontwikkeling een aantal weken nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst getekend hebt contact met je opnemen voor een afspraak. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen besproken en kan de optielijst worden ondertekend.

  U krijgt ook toegang tot uw eigen woningdossier via het online klantenportaal van Lithos: “Volg je Woning”.

  Tip: zorg dat je van tevoren hebt nagedacht waar je het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke (uitbouw)opties je wenst. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig hebt.

 • 9.
  De overdracht bij de notaris

  Je hebt de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij, de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de opschortende voorwaarden zijn vervuld (o.a. 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning is onherroepelijk), de koop is definitief. Maar daarmee ben je nog geen eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal je een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte ben je officieel eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De projectnotaris is Notariaat Van der Weij te Nijkerk.

 • 10.
  De bouwfase

  De koop is definitief! Je bent klaar voor de start van de bouw. In de aannemingsovereenkomst is afgesproken wanneer de start van de bouw zal aanvangen en wanneer de bouw voltooid zal zijn. Naar verwachting zal de bouw starten in de zomer van 2024.

 • 11.
  Oplevering woningen

  De bouw van de woningen duurt circa 1 jaar. Wanneer de woningen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de start bouw, de voortgang van de bouw en verkoop. Via nieuwsbrieven word je regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.